28 Νοε 2015

Όταν σε μια συνέντευξη Τύπου ρουτίνας αποκαλύπτεται η νέα φιλοσοφία της ομάδας

Σε μια συνέντευξη Τύπου ρουτίνας όπως αυτή για το παιχνίδι με την Παλέρμο, μπορούμε να πούμε που καταλάβαμε πλήρως την πολιτική της νέας Γιουβέντους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στάθηκε περισσότερο στο ματς που έγινε και λιγότερο στο ματς που θα γίνει. Ο προπονητής της Γιούβε μίλησε για την ευρωπαϊκή νοοτροπία που θέλει να αποκτήσει η Γιουβέντους.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους, το πρωτάθλημα πάντα είναι στόχος αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Σήμερα, τα σχέδια της Γιούβε είναι ευρωπαϊκά. Ο Αλέγκρι αποκάλυψε πως στις πρώτες κουβέντες που έκανε με τον Αντρέα Ανιέλι όταν ανέλαβε ο πρώτος τον πάγκο της ομάδας, ήταν η επιστροφή στην Ευρώπη.

Να γίνει ξανά η ομάδα ευρωπαϊκή. Να αποκτήσει την ευρωπαϊκή της αίγλη. Αυτό είναι το ζητούμενο για τον σύλλογο, αυτό θέλουν περισσότερο από κάθε τι στην παρούσα φάση στα γραφεία της ομάδας στο Τορίνο.

Η περσινή πορεία μέχρι τον τελικό του Champions League, μια απρόσμενη αλλά πολύ ευχάριστη πορεία, μπορούμε να πούμε άνοιξε την όρεξη και γιατί όχι αναθεώρησε ή ενίσχυσε τα ευρωπαϊκά πλάνα.

Το πρότζεκτ «Ευρώπη» είναι πράγματι ελκυστικό. Είναι η απόλυτη καταξίωση, ειδικά αν είσαι το αφεντικό στη χώρα σου. Η Γιουβέντους λοιπόν έχει μπει σε μια νέα βάση, τουλάχιστον απ’ όσα ακούγονται από το στόμα του προπονητή της αλλά και σε συνδυασμό με όσα «βγαίνουν» από τις κινήσεις των παραγόντων.

Δεν έχει περάσει καιρός από το θέμα Ο «κεραυνός» του Μαρότα για τον Αλέγκρι (μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ) όπου ο τεχνικός διευθυντής της Γιουβέντους έβαλε στο τραπέζι την απόλυση του Αλέγκρι αν ερχόταν αποκλεισμός στον όμιλο του Champions League.

Όλα αυτά ο Αλέγκρι επέλεξε να τα πει τη στιγμή που οι περισσότεροι κάνουν λόγο για αντεπίθεση της Γιούβε στο Καμπιονάτο. Δε σημαίνει πως αυτή η αντεπίθεση δε θα υπάρξει αλλά… επιλέγουμε την ευρωπαϊκή επίθεση. Με όποιο κόστος…

Το πρότζεκτ «Ευρώπη» είναι πράγματι ελκυστικό. Για να το υλοποιήσεις όμως, χρειάζονται και κάποιες καλύτερες μεταγραφές. Ο Γενάρης πλησιάζει. Για να δούμε τα σχέδια της διοίκησης.

2 σχόλια:

  1. Φοβερο blog παιδες!! Forza juve απο Ηρακλειο Κρητης!

    Υ.Γ Πως θα μπορουσαμε να μεταβουμε οργανωμενα σε καποιο ματς της μεγαλης κυριας στο νεο σταδιο? Υπαρχει καποιος που να οργανωνει τετοιες εκδρομες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια φίλε.
      Σχετικά με τις εκδρομές και λοιπά, μπορείς να απευθυνθείς στον επίσημα αναγνωρισμένο σύνδεσμο της Γιουβέντους στην Ελλάδα, το Gruppo Greco. Αυτό είναι το blog του club: http://gruppogreco.blogspot.gr/

      Διαγραφή