7 Οκτ 2015

«Η αγωνιστική δικτατορία της Γιουβέντους» και η εχθρική αντιμετώπιση από την Ομοσπονδία

Μέσα σε όλα όσα γίνονται φέτος, η Γιουβέντους θα έχει να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της σεζόν κάθε είδους πίεση.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Οι πρώτοι που την μεταφέρουν αυτή στην ομάδα είμαστε εμείς. Οχι, κυριολεκτικά, εμείς από την Ελλάδα αλλά εμείς οι οπαδοί. Και είναι λογικό. Οχι ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η απώλεια του πρωταθλήματος μια χρονιά -στο κάτω-κάτω μόνο μία φορά στο παρελθόν είχαμε πάρει τέσσερα (πέντε τελικά) σερί- αλλά όταν έχεις καλομάθει, αισθάνεσαι κάπως αν έρθει η αποτυχία. Αν έρθει...

Το θέμα της Γιουβέντους, όμως, δεν θα είναι οι οπαδοί της. Αυτοί, το ξέρουμε όλοι, ήταν, είναι και πάντα θα είναι δίπλα και ειδικά στα δύσκολα. Αυτό έχει αποδειχθεί τα προηγούμενα χρόνια και δεν αμφισβητείται από κανέναν. Το θέμα της Γιούβε θα είναι η πίεση που θα ασκηθεί από... όλη την Ιταλία ώστε το πρωτάθλημα να μην καταλήξει και φέτος στο Τορίνο.

Απαραίτητη διευκρίνιση: Δεν είναι δικαιολογία ούτε... κλάμα. Γιουβεντίνοι είμαστε, να ξέρουμε τι λέμε. Είναι απλά η καταγραφή του κλίματος που έχει ήδη δημιουργηθεί και μπορείς να καταλάβεις πώς θα εξελιχθεί στη συνέχεια.

«Επιτέλους το πρωτάθλημα είναι ελεύθερο από την αγωνιστική δικτατορία της Γιουβέντους» γράφει ο Τύπος της Φλωρεντίας. Εντάξει, αυτοί ζουν το όνειρο τους τώρα και είναι κατανοητό να ονειρεύονται ό,τι θέλουν αλλά η παραπάνω φράση δείχνει πώς αντιμετωπίζουν οι άλλοι το ενδεχόμενο να μην κάνουν φιέστα τον Μάιο οι μπιανκονέρι.

Θα παίξει πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν αυτό, ότι είναι καλό για το πρωτάθλημα να καταλήξει κάπου αλλού και όχι στο Τορίνο. Αν το δούμε αντικειμενικά το θέμα, μπορεί όντως να είναι. Επειδή, όμως, είμαστε υποκειμενικοί, θέλουμε να το κατακτήσουμε ξανά, να αποδείξουμε και φέτος ότι είμαστε οι καλύτεροι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι η Ομοσπονδία αποφασίζει να ασχοληθεί ξανά με το θέμα Calciopoli και απειλεί, τώρα, ότι θα ζητήσει αυτή αποζημίωση από την Γιουβέντους. Πού πατάει για να απειλεί με αυτό τον τρόπο;

Στο γεγονός ότι το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, τον περασμένο Μάρτιο, δεν κήρυξε αθώους τους Μότζι και Τζιράουντο όπως έπρεπε -αφού δεν υπάρχει καμία απόδειξη για τίποτα- αλλά δεν μπορούσε να τους κηρύξει και ένοχους οπότε προτίμησε την λύση της... παραγραφής. Και όταν ένα δικαστήριο λέει «παραγραφή», το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι υπήρξε αδίκημα και απλά αυτό παραγράφεται.

Πάνω σε αυτό, τώρα, πατάει η Ομοσπονδία για να ακυρώσει το αίτημα της Γιουβέντους για αποζημίωση 443 εκατ. ευρώ και απειλεί να ζητήσει αυτή τελικά αποζημίωση. Ακόμη κι αν το κάνει δεν πρόκειται να πάρει ούτε σεντ αλλά θα είναι κι αυτό ένα θέμα για τους μπιανκονέρι στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Με λίγα λόγια, όλοι οι απέναντι θεωρούν ότι φέτος η Γιούβε είναι αγωνιστικά πιο ευάλωτη από ποτέ την τελευταία 5ετία και αυτό το αντιμετωπίζουν ως την μεγαλύτερη ευκαιρία που τους έχει παρουσιαστεί.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα απαντήσει, από εδώ και πέρα, η ομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου