3 Σεπ 2015

Σκληρό πόκερ στην Serie A

Χθες είδαμε τι λένε άνθρωποι που περιμένουν πώς και πώς την αποτυχία της Γιουβέντους. Τώρα πάμε να δούμε τι σκέφτονται οι αντίπαλοι μας.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Το κλίμα που δημιουργείται στην Ιταλία θέλει τους μπιανκονέρι λιγότερο δυνατούς σε σχέση με πέρυσι. Από άποψη ονομάτων στο ρόστερ, προσωπικοτήτων, σίγουρα είναι. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και λιγότερη δύναμη στον αγωνιστικό χώρο αλλά αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Μια σεζόν που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον αφού αυτή την στιγμή όλοι ετοιμάζονται για την συνέχεια. Και ετοιμάζονται πιστεύοντας ότι ήρθε η ώρα να γίνει ένα διάλειμμα στην κυριαρχία της Γιούβε.

Οι πρώτοι που το πιστεύουν αυτό είναι οι Ρωμαίοι. Η εικόνα της Ρόμα σε αυτά τα πρώτα δύο ματς δεν είναι εικόνα ομάδας που μπορεί να θεωρηθεί φαβορί αλλά αφού μας νίκησαν και είναι μπροστά με 4-0 στη βαθμολογία, πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα τους.

Οι τζαλορόσι θα προσπαθήσουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για να δείξουν ότι έχουν βάλει μυαλό από τα μαθήματα που πήραν τα προηγούμενα χρόνια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν νιώθουν φαβορί.

Νιώθουν και το καταλαβαίνεις από το κλίμα που βγάζουν. Ενα κλίμα που πηγάζει και από την εικόνα που προσπαθούν να δημιουργήσουν τα ΜΜΕ, τα οποία ανέκαθεν ήταν φιλικά προσκείμενα προς τους πρωτευουσιάνους.

Αν για την Ρόμα το περιμέναμε ότι θα είναι από τους διεκδικητές αυτού του τίτλου, αυτό που δεν περιμέναμε ήταν ότι θα μιλούσαν για σκουντέτο στην Ιντερ. Το ξεκίνημα με δύο νίκες, όπως κι αν ήρθαν αυτές, από ό,τι φαίνεται έχει ως αποτέλεσμα οι νερατζούρι να πιστεύουν ότι έλυσαν σε χρόνο-ρεκόρ τα αγωνιστικά τους προβλήματα και μπορούν να χτυπήσουν το πρωτάθλημα.

Το λένε παίκτες τους (Κοντογκμπιά, Μουρίγιο, Μέλο), το λένε πρώην αρχηγοί τους και σύμβολα (Μπέργκομι), το είπε ακόμη και ο... Μάσιμο ο Μοράτι, ο οποίος επανεμφανίστηκε τα τελευταία 24ωρα. Γύρω από την Ιντερ δημιουργείται αυτή την στιγμή ένα κλίμα ευφορίας και προσπαθούν να πετύχουν την συσπείρωση.

Προσωπικά θεωρώ αδύνατο να πάρει αυτή η ομάδα πρωτάθλημα αλλά έχει ενδιαφέρον το πώς θα παρουσιαστούν στη συνέχεια και ειδικά το τι θα γίνει στο προσεχές ντέρμπι με την Μίλαν. Αν το πάρουν, θα το πιστέψουν περισσότερο και θα τους σπρώξει και ο Τύπος. Αν το χάσουν, κάθε συζήτηση για πρωτάθλημα, θα σταματήσει...

Οσο στην Ρώμη προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη, όχι η ομάδα αλλά το περιβάλλον γύρω από την ομάδα, ότι η Ρόμα είναι πιο έτοιμη από ποτέ και είναι και η πιο δυνατή, όσο στο Μιλάνο η Ιντερ αρχίζει να το πιστεύει ότι η σεζόν μπορεί να της εξελιχθεί πολύ καλύτερα από ότι θα περίμενε κανείς κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, η Γιουβέντους τι κάνει;

Η Γιουβέντους βγάζει ένα κλίμα... ανανέωσης και σχεδιασμού για το μέλλον, δίνοντας την εικόνα ότι δεν θα τα βάψει και μαύρα αν δεν πάρει το σκουντέτο φέτος. Μια τέτοια αντιμετώπιση μπορεί να εξελιχθεί σε «όπλο» για τον αντίπαλο -και βασικά την Ρόμα- σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Σε μια Ιταλία που ποδοσφαιρικά, όπως και... εμπορικά, ξέρει ότι την συμφέρει να πάρει άλλη ομάδα το πρωτάθλημα φέτος, η Γιούβε δείχνει να προσπαθεί να «βοηθήσει» προς αυτή την κατεύθυνση με το να βγάζει ένα πιο... light προφίλ φέτος. Αυτό, επικοινωνιακά, οι αντίπαλοι μπορούν να το εκμεταλλευτούν, όπως περιμένουν να εκμεταλλευτούν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Γιουβέντους σε παιχνίδια με τους υπόλοιπους.

Η μισή Ιταλία είναι απέναντι όταν η Κυρία αποτυγχάνει. Καταλαβαίνει ο καθένας πόσο... ανυπόφορη έχει γίνει με τέσσερα σερί πρωταθλήματα και απόλυτη κυριαρχία. Αρα, ο κύριος ανταγωνιστής γίνεται αυτομάτως πιο... συμπαθητικός στα μάτια των υπόλοιπων.

Η Γιουβέντους αντιμετώπισε δυσκολίες στις πρώτες δύο αγωνιστικές και θα αντιμετωπίσει κι άλλες μέχρι να δέσει ως ομάδα και να βρει τα τρεξίματα της. Ολο αυτό το διάστημα, μέχρι να βρει τον εαυτό της και να αρχίσει να ρολάρει, οι αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν στο 100% γιατί μέσα σε αυτό το διάστημα θα παιχθεί βασικά το παιχνίδι...

2 σχόλια:

  1. ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΦΕΤΙΝΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ. FORZA JUVE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Forza Juve Λευτέρη. Μας αρέσουν τα δύσκολα. Έχουν κι αυτά την γλύκα τους!

      Διαγραφή