2 Σεπ 2015

Να δούμε πού θα κρυφτούν όλοι αυτοί με τα όσα απίθανα λένε

Εχει μεγάλο ενδιαφέρον -και από ένα σημείο κι έπειτα έχει και γέλιο- να παρατηρείς το κλίμα που έχει δημιουργηθεί αυτή την στιγμή στην Ιταλία.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Η Γιουβέντους άρχισε με δύο ήττες σε δύο αγωνιστικές. Το γεγονός ότι αυτό κυριολεκτικά δεν ξανάγινε, είναι φυσιολογικό να προκαλεί συζητήσεις. Τουλάχιστον στους Γιουβεντίνους γιατί στους άλλους προκαλεί αντιδράσεις που πραγματικά δεν ξέρεις πού οφείλονται. Βασικά ξέρεις αλλά αν το γράψεις όπως το πιστεύεις θα βγεις και λάθος οπότε το αφήνουμε αυτό και πάμε να δούμε τι έχουμε διαβάσει τις τελευταίες μέρες, μετά την 2η αγωνιστική.

Ο Φράνκο Μέλι, Ρωμαίος δημοσιογράφος, είπε: «Δεν νομίζω πως μπορούμε να καταδικάσουμε την Γιουβέντους από τώρα. Πιστεύω ότι οι Τορινέζοι παραμένουν στη μάχη του τίτλου». Πάλι καλά, δηλαδή, που στη 2η αγωνιστική ενημερωνόμαστε από τα ΜΜΕ της Ρώμης ότι έχουμε ακόμη ελπίδες για τον τίτλο.

Ο Αμπέλ Μπάλμπο, Αργεντίνος επιθετικός που αγωνίστηκε στα καλά χρόνια του Καμπιονάτο σε Ρόμα και Φιορεντίνα, είπε στην Corriere dello Sport: «Αν δεν το πάρει φέτος η Ρόμα, πότε θα το πάρει; Είναι η πιο δυνατή και δεν θα γίνει πρωταθλήτρια μόνο αν αυτοκτονήσει». Από την 2η αγωνιστική, δηλαδή, η Γιουβέντους ελπίζει ουσιαστικά σε ένα θαύμα για το πρωτάθλημα: Να αυτοκτονήσει η Ρόμα. 

Ο Τζουζέπε Μπέργκομι, σύμβολο της Ιντερ, είπε στο Sky: «Η Γιουβέντους είναι πιο αδύναμη σε σχέση με πέρυσι αλλά πιστεύω ότι θα το παλέψει για το σκουντέτο μαζί με τις Ρόμα και Ιντερ». Αρχοντας ο Μπέργκομι, δεν έχουμε παράπονο... Εντάξει, είναι τα φαβορί Ρόμα και Ιντερ (1-0 την Αταλάντα των 10 παικτών στο 94', 1-2 την νεοφώτιστη Κάρπι με πέναλτι στο 88') μπροστά αλλά θα είμαστε εκεί κοντά κι εμείς θα το παλέψουμε μήπως και τις βάλουμε από κάτω.

Ο Πιέρο Κιαμπρέτι, από τους πιο γνωστούς showman της Ιταλίας και οπαδός της Τορίνο, είπε: «Αν η Τορίνο τερματίσει πιο ψηλά από την Γιουβέντους, θα γδυθώ μπροστά σε όλους και θα βουτήξω σε ένα από τα συντριβάνια της πόλης». Εδώ, πραγματικά, μόνο ένα σχόλιο μπορεί να γίνει: Με αυτά που λες Πιέρο, πάρε φόρα από τώρα και πέσε μέσα στο συντριβάνι.

Ανθρωποι που έχουν λόγο, με λίγα λόγια, απολαμβάνουν τόσο πολύ το 0/2 της Γιουβέντους ώστε να μην σκέφτονται καθαρά. Για την ακρίβεια, σκέφτονται ακριβώς όπως πρέπει. Ακριβώς όπως θέλει η Γιούβε. Στην ομάδα το ξέρουν όλοι ότι φέτος τα πράγματα, θεωρητικά τουλάχιστον, θα είναι λιγότερο εύκολα από ό,τι τις προηγούμενες σεζόν. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι γίνονται εύκολα για τους άλλους. Το καταλαβαίνουν ή όχι, αυτό το 0/2 ουσιαστικά τους οδηγεί στο να παίζουν το παιχνίδι μας...

2 σχόλια:

  1. Δεν νομιζω οτι λενε κατι παραλογο...
    Η Γιουβεντους ειναι ...Γιουβεντους αλλα δεν παυει να εχει
    ενα ροστερ μεγαλο, κανουργιο και με αρκετα προβληματα,
    αρα στα χαρτια ειναι καλυτεροι Ρομα και Ιντερ...

    ...και οπως λεει και ο Μπαλμπο αν δεν το παρει φετος, ποτε θα το παρει
    η Ρομα ? Ειναι μοναδικη τους ευκαιρεια και μακαρι να τους χαλασουμε
    την ...γιορτη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Και κύριος εκφραστής ο τυπάκος από την Τόρο που πιστεύει πως η Γιούβε θα βρεθεί πιο κάτω από την ομάδα του. Το ποδόσφαιρο δίνει ελπίδες. Γι’ αυτό το λατρεύει τόσος κόσμος.

      Η ομάδα ξέρει να χαλάει γιορτές και πανηγύρια. Ας το κάνουμε και φέτος γιατί όσο αρχίζουν να το πιστεύουν, τόσο καλύτερα για εμάς.

      Διαγραφή