2 Αυγ 2015

Η Γιούβε προβληματίζει, ο χρόνος περνάει, ζητούνται άμεσες λύσεις

Σε μία εβδομάδα η Γιουβέντους παίζει ένα τρόπαιο και σε είκοσι μέρες ρίχνεται στην πρεμιέρα της Serie A. Και ο πιο αισιόδοξος τιφόζο της ομάδας βλέπει και νιώθει πως δεν είμαστε έτοιμοι.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Τα φιλικά γίνονται για να βγαίνουν κάποια συμπεράσματα και να δοκιμάζονται συστήματα και ποδοσφαιριστές σε θέσεις από τον προπονητή. Στους δύο σημαντικούς αγώνες που δώσαμε, με Μπορούσια και Μαρσέιγ, οι νταμπλούχοι Ιταλίας γνώρισαν την ήττα με το ίδιο σκορ, χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν κάποιο γκολ.

Δεν είμαστε έτοιμοι. Και το θέμα δεν είναι μόνο αυτό αλλά ότι δεν είμαστε έτοιμοι και σε ό,τι αφορά το ρόστερ. Θα μπορούσαμε να είχαμε ολοκληρώσει τις μεταγραφές μας, να είχαμε ενισχυθεί όπως θέλαμε και είχαμε σχεδιάσει και απλά να περιμέναμε να περάσει ο χρόνος για να δέσουν οι παλιοί με τους νέους.

Σήμερα βλέπουμε πως υπάρχουν κενά στην ομάδα. Στον χώρο του κέντρου λείπει ο παίκτης που θα πάρει το παιχνίδι πάνω του και μοιράσει μπάλες δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ευκαιρίες.

Δεν ξέρω αν θα είναι ένα καθαρόαιμο 10άρι αυτό, μην ξεχνάμε πως σπανίζει αυτή η θέση τα τελευταία χρόνια, ή κάποιος μέσος με επιθετικές αρετές. Αυτό που φαίνεται είναι πως δεν έχουμε τέτοιον ποδοσφαιριστή. Χωρίς τον παίκτη που θα ενώσει την άμυνα με την επίθεση και θα αναπτύξει στην ομάδα, αφενός θα είμαστε μια προβλέψιμη ομάδα και αφετέρου θα βρίσκουμε πολλά εμπόδια σε καλές ή κλειστές άμυνες. Και στα περισσότερα παιχνίδια η Γιούβε αντιμετωπίζει κλειστές άμυνες.

Η επίθεσή μας μέχρι τώρα δείχνει ασύνταχτη, άκεφη και χωρίς φαντασία (σε αυτό ευθύνεται και τοκέντρο). Το επεισόδιο με τον Μοράτα φανερώνει μια νευρικότητα στην ομάδα. Το κέντρο και η γραμμή κρούσης δείχνουν πως χωλαίνουν προς το παρόν. Η μοναδική γραμμή που νιώθαμε σιγουριά ήταν η αμυντική. Ακόμη και εκεί υπάρχει πρόβλημα μετά τους τραυματισμούς των Μπαρτσάλι-Κιελίνι.

Γενικά η εικόνα την ομάδας προβληματίζει. Βέβαια το επιχείρημα «είναι ακόμη νωρίς», έχει μια βάση και πάνω εκεί μπορούμε να σβήσουμε τα τωρινά προβλήματα. Ο χρόνος περνάει όμως και θα πρέπει να δούμε αλλαγές στην εικόνα της Γιούβε.

Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα η έκβαση του Σούπερ Καπ. Φυσικά και θα ήθελα το τρόπαιο αλλά μια πιθανή κατάκτηση δεν θα αλλάξει κάποιο από τα προβλήματα που υπάρχουν. Ένα 90λεπτο είναι και φυσικά μπορούμε να πάρουμε τη Λάτσιο και την κούπα. Εξάλλου είμαστε το φαβορί. Το ζήτημα είναι να είμαστε έτοιμοι εκεί που πρέπει. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Υπάρχει χρόνος αλλά νιώθω πως θα περάσει χωρίς να τον εκμεταλλευτούμε όπως θα έπρεπε.

Ο τίτλος της Tuttosport μετά την ήττα από την Μαρσέιγ ήταν απόλυτα εύστοχος. Συναγερμός. Μια λέξη που αποτυπώνει την τωρινή εικόνα στην ομάδα.

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΕΡΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή